You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Győzött és biztos elődöntős a Csíkszeredai Sportklub

Vitathatatlan győzelmet aratott pénteken este a Csíkszeredai Sportklub a román felnőtt jégkorong-bajnokság alapszakaszában. A címvédő csíkiak hazai jégen 7–2-re nyertek a Galac ellen, és ezzel biztos elődöntősök.

Nem volt telt ház pénteken este a Vákár Lajos Műjégpályán, de a Lokálpatrióták jelen voltak, akik végig lelkesítették kedvenceiket. Volt egy kis galaci szurkolói csoport is jégcsarnokban, ők is végig sportszerűen, de hangosan dobolva szurkoltak.  Uralta a Sportklub a mérkőzés első két harmadát. Beczéék főleg a második játékrészben tűntek ki, amikor több emberhátrányt kivédekezve szép gólokat lőttek, de nagyon sok ziccert is kihagytak…

A vendégek 5–1-nél időt kértek, de nem tudták szorossá tenni a mérkőzést. Az utolsó harmadban már nem történtek komoly változások a pályán, illetve az eredményjelzőn, a Sportklub győzelmével pedig bebiztosította első helyét a B csoportban. Ezzel eldőlt, hogy a csíkiak jutottak negyedikként az elődöntőbe, ahol a Brassó, a Steaua és a Gyergyó alkotta A csoport legjobbjával harcolnak majd a döntőbe jutásért. 

Jégkorong, romániai bajnokság, középszakasz, B csoport: Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 7–2 (2–1, 4–0, 1–1).

Gólszerzők: Péter Balázs (4. perc), Niko Mikkola (11.), Becze Tihamér (24. és 40.), Ilja Krikunov (26.), Cody Milan (27.) és Péter Andor (57.), illetve Jevgenyij Limanszki (15.) és Mihail Sabanov (57.).

Kapura lövések: 38–25. Büntetőpercek: 12–8.

Csíkszeredai Sportklub: Makszim Szamankov, Simó Ábel (kapusok) – Roman Szavcsenko, Ferencz-Csibi Róbert, Ilja Krikunov, Cody Milan, Jevgenyij Szkacskov (első sor), Niko Mikkola, Salló Alpár, Sofron István, David Stach, Részegh Tamás (második sor), Farkas Tamás, Láday Tamás, Becze Tihamér, Péter Balázs, Reisz Áron (harmadik sor), Gecse Hugó, Eduard Cășăneanu, Fodor Csanád, Péter Andor, Rokaly Norbert (negyedik sor).

Galaci CSM: Onodo Ottó, Szopos Magor (kapusok) – Jevgenyij Jemeljanenko, Alekszander Nyeznyamov, Mircea Constantin, Vladislav Teamriuc, Jurij Nazarov (első sor), Hildebrand Szabolcs, Artem Szurszov, Konstantyin Csernyuk, Alekszej Baszkov, Mihail Sabanov (második sor), Cătălin Berdilă, Szabó Dávid, Jevgenyij Limanszki, Antal Alfréd, Benedek Roland (harmadik sor), Ráduly Norbert, Remus Gheorghe, Silló Huba, Andrei Buleandra (negyedik sor). 

A további program:

Kedd: Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub és Galaci CSM–Háromszéki Ágyúsok.

Április 2.: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23.

Április 5.: Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23.

Egységes kezdési időpont: 18.30 óra.

Forrás: Győzött és biztos elődöntős a Csíkszeredai Sportklub