You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Potyogtak a találatok a Sportklub mérkőzésén a Steaua ellen

Tizenhárom gól született csütörtökön este a Vákár Lajos Műjégpályán megrendezett jégkorong-mérkőzésen. A román hokibajnokság alapszakaszának számító összecsapáson a Sportklub nyert a Steaua ellen.

Potyogtak a találatok a Sportklub mérkőzésén a Steaua ellenNem volt telt ház csütörtökön este a Vákár Lajos Műjégpályán, csak közel ezer néző volt kíváncsi a csíkiak játékára. A házigazdákat a Lokálpatrióták buzdították, de a vendégeknek is volt egy alig 3-4 drukkerből álló, kék-pirosba öltözött kis szurkolóbora, akik végig sportszerűen bátorították a bukarestieket. 

Jó iramú hokit hozott az összecsapás, a csapatok rengeteget korcsolyáztak, a védekezéssel azonban mindkét csapat adós maradt. A házigazdáknál Adorján Attila kapus teljesítménye 88,89%-os volt, de őt nagyon sokszor egyedül hagyták az ellenfelekkel. A túloldalon a 21 éves, kevés tapasztalattal rendelkező Cătălin Capșa védett, akinek 74,19%-os volt a mutatója. Érdekesség, hogy a Steaua többet lőtt kapura mint a házigazda Sportklub.

A két csapat pénteken 18.30 órától újra megmérkőzik, annak a találkozónak is a Vákár Lajos Műjégpálya lesz a házigazdája.

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz:

Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 8–5 (3–2, 2–2, 3–1). Gólszerzők: Niko Mikkola (13.), Jevgenyij Szkacskov (14., 28., 34., 41. és 52.), Fodor Csanád (17.) és Cody Milan (49.), illetve Danyil Martinov (2. és 59.), Andrej Mihnov (18. és 40.), Péter Zsolt (28.).

Kapura lövések: 31–45.

Büntetőpercek: 48–10 (ebből Sofronnak, Beczének és Stachnak 10-10 perc fegyelmi).

Játékvezetők: Gergely Lehel és Sikó Szilárd Levente, illetve Andrieș Gheorghieș és Magyar Áron.

Csapatösszeállítások:

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Makszim Szamankov (kapusok) – Roman Szavcsenko, Ferencz-Csibi Róbert, Ilja Krikunov, Cody Milan, Jevgenyij Szkacskov (első sor), Niko Mikkola, Salló Alpár, Péter Balázs, Sofron István, David Stach (második sor), Bajkó Csongor, Farkas Tamás, Fodor Csanád, Becze Tihamér, Részegh Tamás (harmadik sor), Péter Andor, Eduard Cășăneanu, Rokaly Norbert (negyedik sor). Vezetőedző: Jeff Paul.

Bukaresti Steaua: Cătălin Capșa, George Prodan (kapusok) – Timur Raszulov, Orbán Szilárd, Robert Timaru, Andrej Mihnov, Anton Ruban (első sor), Roman Alekszejev, Andrei Grabari-Diaconescu, Danyil Martinov, Mihail Georgescu, Alekszandr Vasziljev (második sor), Andrei Geraszimov, Florin Creangă, Adrian Irimia, Andrei Filip, Péter Zsolt (harmadik sor), Boldizsár Cristian, Cătălin Lupașcu, Görbe Tivadar, Rareș Nedelcu, Csergő Hunor (negyedik sor). Vezetőedző: Răzvan Lupașcu.

Az alapszakasz után az első három helyezett, illetve a 4-7. helyeken végző csapatok a középszakaszban külön válnak, és újabb négy-égy meccset játszanak egymás közt. A 8. helyezett Bukaresti Sportul Studențesc számára az alapszakasz után lezárult a bajnokság. A középszakaszt követően a felsőházi együttesekhez csatlakozik az alsóházat megnyerő csapat, és ott a felsőház legjobbjával csatázik egy három nyert mérkőzésig tartó párharcban a döntőbe jutásért. A másik ágon felsőházi középszakasz másodikja a harmadik helyezettel küzd a fináléért. A tervek szerint a döntő az egyik csapat negyedik győzelmééig tart, a kisdöntőben a bronzéremért három meccset kell nyerni.

Forrás: Potyogtak a találatok a Sportklub mérkőzésén a Steaua ellen