You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Utolsó pillanatokban, de nyert a Sportklub

Négy másodperccel a mérkőzés vége előtt szerzett góllal nyertünk a Háromszéki Ágyúsokkal szemben tegnap este! Nagyon szoros mérkőzést láthatott csütörtökönön a kézdivásárhelyi Deme László csarnok közönsége.

Az első gól a 10. percig váratott magára, amikor a palánk mellől Karamnyov tette Pajor elé a korongot, aki senkitől nem zavartatva higgadtan mattolta Szamankovot. Volt védenivalója Lászlónak is a hazai oldalon, de rendre megoldotta a feladatot, a kiugró Becze sem tudott túljárni az eszén a játékrész hajrájában.

Az eredmény a második harmad 5. percében változott egyenlőre, amikor Schaus oldalról váratlanul lövésre vállalkozott, és ez beakadt a hosszúba.

A második szünetre azonban ismét a háromszékiek vezetésével mehettek a felek: Pajor hozta helyzetbe Róthot, aki középről remek lövéssel növelte a hazai gólok számát. A 46. percben egymás után Sofron és Becze is a büntetőpadra került, így másfél percig kettős emberelőnyben játszhattak az Ágyúsok, gól azonban nem lett belőle, sőt, a Sportklub egyenlíthetett volna.

Érdekes jelenet volt: az egyik vonalbíró rosszul helyezkedett, a korong után korcsolyázó Bolsakov ütközött vele, a játékszer pedig Péter elé került, aki egyedül vezethette Lászlóra, de a kapus védett. Az 51. percben megint kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak (Szkacskovnak és Sofronnak kellett kimennie), Pelle Torstensson időt kért, de nem sikerült most sem értékesíteni a lehetőséget.

Négy perccel a vége előtt a Sportklub került emberelőnybe és Schauss védhetetlen bombával alakította az állást 2–2-re. A rendes játékidő vége előtt pontosan két perccel egyszerre küldték ki a bírók a Molnár testvéreket, ezt a lehetőséget pedig négy másodperccel a dudaszó előtt Milan használta ki, a Sportklub 3–2-re nyert.

Pelle Torstensson, a Háromszéki Ágyúsok edzője a következőképpen értékelt:

“Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzés volt. Mi is és a Sportklub is jól játszottunk. Az volt a terv, hogy szorosan tartsuk a játékot, hogy nehezen tudják használni a készségeiket és ezt jól csináltuk.

Megszereztük a vezetést, lendületet és energiát kaptunk, jó volt és meg is tartottuk az első harmadra. Egy stabil 20 perc volt. Majd a másodikban egyenlítettek egy szép lövéssel. Majd egy kicsit túlzottan eltávolodtunk, nagy távolság lett a hátsó védő és a legelső csatár közt. Szabadon hagytuk a semleges zónát, ezért újra tudtak rendeződni és támadni. De meg tudtuk tartani az 1-1-et. Majd megszereztük a második gólt is. Az utolsó harmad ismét kiegyenlített volt. Nekik is és nekünk is voltak helyzeteink, mindkét csapatnak volt helyzete emberelőnyben.

Nem tudtuk végrehajtani az 5 a 3 elleni előnyünket, de ők igen a végén. Majd az utolsó gólnál, úgy gondolom kidobhattuk volna a korongot, de úgy döntöttünk hogy megtartjuk, valahogyan megszerezték és beütötték. Összegezve elégedett vagyok 58 perccel és az utolsó kettő nem volt túl jó.”

Romániai jégkorong bajnokság Háromszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 2–3 (1–0, 1–1, 0–2)

Gólszerzők: Szergej Pajor (10. perc), Róth Zoltán (34.), illetve Nicholas Schaus (25., 57.), Cody Milan (60.)

Romániai bajnokság, alapszakasz:

1. Gyergyói Hoki Klub

2. Bukaresti Steaua

3. Galaci CSM

4. Csíkszeredai Sportklub

5. Brassói Corona

6. Háromszéki Ágyúsok

7. Sapientia U23

8. Sportul Studențesc

Hajrá, Sportklub!

Forrás: Az utolsó pillanatban nyert a Sportklub Kézdivásárhelyen