You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Ezúttal Zágrebből tértek haza érmekkel rövid pályás gyorskorcsolyásaink!

Javában dübörög a rövid pályás gyorskorcsolya szezon. Ezúttal Zágrábba utaztak a fiatal tehetségeink az Alpe Adria Trophy - Zagreb Open 2022 -12.11. - 13.11.2022 megrendezett versenyre. Természetesen, most sem tértünk haza érmek és remek eredmények nélkül: 

⛸️András Kevin, junior F korosztály,🥉3. helyezett összetettben

⛸️András Vivien, junior F korosztály, 🥈 2. helyezett összetettben

⛸️Lőrinczi Mátéfi Viola Veronika, junior F korosztály 🥇 1. helyezett összetettben 🏆

⛸️ Csillag Adrienn, junior A korosztály 🥉3. helyezett

⛸️ Lőrinczi Mátéfi Balázs 12. hely

⛸️ Fülöp Hosszú Magor 14. hely

⛸️ Török Boglárka Anna 9. hely

⛸️ Szigyártó Ádám 5. hely

A hazafele úton Szőcs Renáta vezetőedzőt kérdeztük a versenyről: 

Milyen célokkal indultak a versenyre? 

A célunk mindig az, hogy minél több érmet tudjunk szerezni, illetve az, hogy mindenki javítson az egyéni idején. Ez most sem volt másképpen. 

Mit sikerült ezekből a célokból elérni? 

Nyolc sportolóval utaztam a versenyre, amiből négy érmet szerzett, ez jó arány.  Az egyéni időkön mindenki javított, sikerült mindenkinek kihoznia magából azt, amit elvártam. Tehát elégedett vagyok és úgy, érzem a céljainkat elértük. 

Mi a legnehezebb feladata edzőként egy versenyen? 

A legnehezebb dolgom edzőként egy versenyen az, hogy őrizzem meg a  nyugalmamat a legfeszültebb pillanatban is és hogy ne érezze senki azt, hogy esetleg én is drukkolok a futamok miatt. Ez azért nagyon fontos, mert minden a másodperc töredéke alatt megváltozhat és fontos a megfelelő taktikát alkalmazni. 

Mi volt a verseny legnagyobb pillanata az Ön számára? 

Az én számomra nem csak egy nagy pillanata volt ennek a versenynek, hanem több olyan apróság, amit örömet szerzett számomra. Ilyen minden megnyert futam, bajnoki címek, és akár egy sikeresen felépített futam is tud nagy pillanatot szerezni. 

Mi la következő a verseny naptárban? 

Legközelebb Bulgária fővárosában, Szófiában versenyezünk november 25-27. 

Nagyon rövid időnk van a következő versenyre felkészülni. Csupán két hét…a hét első felében nagyobb hangsúlyt fektetünk a pihenésre, regenerálódásra, a második felében pedig már a gyorsaság fejlesztés lesz a középpontban. 

Lőrinczi Mátéfi Viola Veronikát arról kérdeztük, hogy mit szeret a legjobban egy versenyen? 

Én azt szeretem a legjobban a versenyen, hogy összemérhetem a tudásomat és a kitartásomat  másokkal. 

A fiatal tehetség azt is elárulta nekünk, hogy reméli még sokszor állhat fel a dobogó legfelső fokára. Arra kérdésünkre, hogy ki a legnagyobb szurkolója, gondolkodás nélkül vágta rá, hogy anya és apa. 

Szigyártó Ádámmal beszélgettünk a verseny után:

Mire gondolsz mielőtt jégre lépsz ? 

Mielőtt jégre lépek mindig van bennem egy kis izgulás, de ez szerencsére hamar elmúlik, mikor kívülről hallom, hogy sokan bíztatnak. 

Később kezdtél  el korcsolyázni, mint az átlag, de nagyon tehetséges vagy. Szerinted mi a legnehezebb dolog ebben a sportban ? 

Szerintem a legnehezebben ebben a sportágban a helyes korcsolyázás elsajátítása és a századmásodpercekkel való küzdelem.  

Mi a véleményed ezen a versenyen elért eredményedről?

Nagyon jó formában érzem magam, nagyon örülök ennek az eredménynek, de úgy érzem, ha jobban koncentrálok, akkor talán dobogós helyezést is elérhettem volna. 

Köszönet a szponzorainknak:  Sportklub Csikszereda, Amigo intercost , Csíkszeredai Rotary Club,  és természetesen a szülők támogatása nélkül sem tudtunk volna részt venni ezen a versenyen sem.

 

Hajrá Sportklub !!! ⛸️💙🤍Csak így tovább fiúk, lányok!

A képeket és az interjúkat Nagy Emese készítette, köszönjük neki a közreműködését!