You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Maradt a régi hokielnök, jogi úton folytatódik a harc

A székelyföldi klubok képviselőinek és jelöltjeinek kizárásával tartotta tisztújítását a Román Jégkorong Szövetség (FRHG). Összesen tizenhárman újabb elnöki mandátumot szavaztak Alexandru Hălăucănak.

Jó hír, hogy habár ideiglenesen is, de engedélyezték a romániai klubok részvételét a magyarországi felnőtt-, utánpótlás- és női bajnokságokban.

A választásokat megelőzően a múlt héten a székelyföldi pályázatok többségét elutasították, és számos klub szavazati jogát is felfüggesztették, mert felkerült az adósok listájára. Az erdélyi klubok közös elnökjelöltjének, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát vezető Nagy Attilának a jelöltségét formai okokra hivatkozva már korábban elutasította a szövetség elnöksége. Megkeresésünkre elmondta, hogy habár több klub is törlesztette adósságát a szövetség felé, végül nem kaptak szavazati jogot a közgyűlésen, mivel szerintük tartozásukat nem fizették ki időben. „A gyűlést megelőzően nagy viták voltak arról, hogy ki szavazhat és ki nem. Habár a székelyföldi klubok kifizették az adósságaikat, nagyjuk nem vehetett részt a szavazáson, végül a Gyergyószentmiklósi SK részvételét engedélyezték.  A választások előtt Emilian Cernica végül visszalépett, mivel bebizonyították róla, hogy büntetett előéletű. Mi jogi úton folytatjuk a harcunkat. Olyanok kellene vezessék a romániai jégkorongot, akik hokiklubokat működtetnek, a sportágban dolgoznak, s ne azok, akiknek semmi közük hozzá” – mondta Nagy Attila.

A jégkorongszövetség vezetőségi tagja maradt Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke. „Olyan kevesen maradtak, hogy nagyon nem is volt kire szavazni. Fontos dolog, hogy habár ideiglenes engedéllyel, de elértük, hogy a romániai csapatok indulhatnak a jégkorong Erste Ligában, illetve a magyarországi ifjúsági és női bajnokságokban egyaránt” – nyilatkozta Hodos László.

Forrás: Maradt a régi hokielnök, jogi úton folytatódik a harc (szekelyhon.ro)