You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Parádés, a Csíkszeredai Sportklub megnyerte a Román Kupát is!

Nem volt telt ház a Vákár Lajos Műjégpályán szombaton este, de legalább 1500 néző így is kíváncsi volt a múlt szezon zárómérkőzésére, az áprilisról elnapolt kupadöntőre. A Sportklubot végig buzdította szurkolótábora, azonban érkezett egy kis Steaua-drukkercsoport is, ők egy román-, illetve egy piros-kék zászlóval érkeztek, de többnyire csendben voltak a meccs alatt.

A jégen érvényesült a papírforma, bár nehezen adta bőrét a Steaua. A Sportklub helyzetkihasználásban remekelt, hátul pedig Adorján Attila kapus parádézott. A Steaua hálóőre is nagyon jó teljesítményt nyújtott, a katonacsapat kapuját a szintén csíkszeredai Adorján Örs védte.

A paprikás hangulatú, a jégen sok kiállítással tarkított összecsapást a Sportklub 5–0-ra nyerte, de a különbség lehetett volna nagyobb is.

Az öt gólból kettő emberelőnyben született (Láday és Becze), egyet büntetőlövésből ütöttek (David Stach), Sofron István és Péter Balázs találata pedig szép akciók befejezéseként született. A Steaua egy hónap alatt fociban is hokiban is kikapott a székelyföldiektől: az FK Csíkszereda augusztus 23-án 4–0-ra nyert labdarúgásban a Ghencea Stadionban, most pedig a Sportklub 5–0-ra verte a katonacsapatot jégkorongban.

A döntő végén a díjakat Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere és Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere adta át. A Román Jégkorong-szövetséget (FRHG) Alexandru Nistor képviselte a díjkiosztó ünnepségen.

Jégkorong Román Kupa, döntő: Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 5–0 (1–0, 3–0, 1–0). Gólszerzők: Sofron István (4.), David Stach (22., büntetőlövés), Péter Balázs (25.), Láday Tamás (37.) és Becze Tihamér (43.). Kapura lövések: 36–28. Büntetőpercek: 28–31 (ebből a bukaresti Georgescunak 5 perc fegyelmi).

Forrás: https://sport.szekelyhon.ro/jegkorong/parades-a-csikszeredai-sportklub-megnyerte-a-roman-kupat-is)