You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Jöttünk, láttunk, győztünk!

A vakációt nem pihenéssel, hanem felkészüléssel töltötte a Sportklub Gyorskorcsolya csapata.

A Szőcs Renáta vezetésével a csapat Budapesten edzőtáborozott egy héten át. A tábor után egy rövid versenyen is részt vettek a szlovákiai Prescov (Eperjes) városában. Hazafele vezető hosszú úton kérdeztük az edzőnőt.

Több alkalommal is voltak már Budapesten edzőtáborba. Miért éppen Budapest?

Amikor sportoló voltam, akkor is sokat táboroztunk Budapesten, ami sokat segített a fejlődésünkben. - idézi fel emlékeit az edzőnő. Majd hozzáteszi: edzőként követem ezt a példát. Az ottani csapat (FTC) egy nagyon erős húzóerő nekünk, valamint a jég minőségét össze sem lehet hasonlítani az itthoni jéggel. Edzői pályafutásom alatt ismerkedtem meg a Fradi vezetőedzőjével, aki évek óta szívesen fogadja csapatunkat bármikor edzőtáborba, amiért nagyon hálásak vagyunk neki.

Beszélgetésünk során azt is megtudtuk, hogy minden alkalommal új szakmai tapasztalatot szereznek. Ezúttal a legnagyobb hangsúly a gyorsaság fejlesztésen és a pontos technikai alapokon volt - emeli ki Reni, és hangsúlyozza, hogy a budapesti jég minősége másabb, ezért olyan időket tudtak a gyerekek korcsolyázni, amilyenekre itthon nincsen lehetőségük, utalva arra, hogy a gyorskoriban minden ezred másodperc számít.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mivel töltötték az idejüket az edzéseken kívül. Így elmesélte a szakember, a sok színes programot.

Edzéseken kívül igyekeztünk olyan programokat szervezni a gyerekeknek, amik egyrészt csapatépítő jelleggel is bírnak, másrészt arra is figyeltünk, hogy izgalmas, érdekes programok legyenek. Ellátogattunk a Fővárosi Növény és Állatkertbe, a Parlamentbe, a Csodák Palotájába, de voltunk a Városligeti hatalmas játszótéren, a Duna parton sétáltunk, felszaladtunk a Halászbastyához is, és természetesen nem maradhatott el a nagyobb bevásárlóközpontok meglátogatása sem, így 3D moziba is voltak a gyerekek.

A tábort egy versennyel is megkoronázta a csapat, az ott elért eredményekről így nyilatkozott:

Úgy gondolom, hogy ez a verseny nagyon jó alkalom volt arra, hogy leteszteljem az edzőtáborban tanultakat. Sajnos erre a versenyre csak a kisebb korosztályokat lehetett nevezni, így csak hat sportolót nevezhettem. Mit is mondhatnék - mosolyodik el a beszámoló elején- hoztuk a formánkat : 3 arany, 2 ezüst és esés miatt egy negyedik helyet hoztunk el.

Sikeres edzőtábort tudhatunk magunk mögött, megérte a vakációt edzéssel tölteni. Büszkeséggel tölt el, amikor a díjkiosztó után elkészítjük a szokásos csoportképet és a csapatom nagy részének érem lóg a nyakán.

Eredményeink:

 ⛸️András Vivien, jun F lányok, 1. hely🥇 összetettben

⛸️Lőrinczi - Mátéfi Viola Veronika, jun F lányok, 2 hely 🥈összetettben

⛸️ Veress Klára, jun F lányok, 4. hely összetettben

⛸️ András Kevin, jun F fiúk, 1. 🥇 hely összetettben

⛸️ Lőrinczi - Mátéfi Balázs, jun E, fiúk, 2. 🥈 hely összetettben

⛸️ Török Boglárka Anna, jun D, lányok 1. hely 🥇 összetettben

Úgy tűnik verhetetlenek. Mi a titok Ön szerint?

Nincsen titok. - szögezi le határozottan - Minden nap keményen kell dolgozni ahhoz, hogy felállhassunk a dobogóra. Nincs pihenő nap, csak regeneráció, nincs kifogás, nyafogás. Edzeni kell komolyan és elkötelezetten. Csak így lehet jó eredményeket elkérni. Legközelebb egy hét múlva állnak rajthoz a gyorskorisok, az Országos Bajnokságon.

Büszkék vagyunk rátok! Hajrá Sportklub! ⛸️