You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Kanada a hokivilágbajnok, Lettország a bronzérmes

Kanada világbajnoki aranya semmilyen meglepetést nem jelent, a lettek bronzérme azonban történelmi: a kis balti ország első érmét szerezte.

Kanada a hokivilágbajnok, Lettország a bronzérmes• Fotó: iihf.com

Paterka és Fischbuch találataival 1–0-ra és 2–1-re is vezetett Németország az elit jégkorongvilágbajnokság fináléjában, de ez semmire sem volt elég, a kanadaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, és utána még háromszor beverték a pakkot a német ketrecbe, ezzel pedig 5–2-re győztek.

Canada beats Finland 3-2 in OT for 27th world hockey title | The ...

A tampere-i arénában nem volt igazán vébédöntőhöz illő hangulat, de annál inkább izzott a csarnok Rigában. A társházigazda Lettország először szerepelhetett vébén a legjobb négy között, és ha a döntőbe jutás nem is jött nekik össze, számukra a bronz is óriási értéket jelenthetett. Ennek megfelelően óriási energiával, foggal-körömmel küzdöttek a lett játékosok. Roberts vezető góljára és Jaks találatára is volt válasza az amerikaiaknak, mindkétszer Grimaldi volt eredményes.

A harmadik harmadban Coronato már az Egyesült Államoknak szerzett vezetést, Rubins hőssé vált azzal, hogy 3–3-ra alakította az eredményt és ezzel hosszabbításba küldte a bronzmeccset. Rubins neve pedig biztosan bekerül a lett történelemkönyvekbe, hiszen a ráadásban a mindent eldöntő találatot is belőtte. Jöhetett az óriási ünneplés. Lettország története során először szerzett világbajnoki érmet.

Forrás: Kanada a hokivilágbajnok, Lettország a bronzérmes