You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Kanada–Egyesült Államok döntő lesz a karcfalvi jégkorong világkupán

Utolsó játéknapjához érkezett a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupa. Szerdán lesznek a helyosztók: a döntőben Egyesült Államok–Kanada párharc lesz, a bronzérmért pedig Románia–Szlovákia összecsapást rendeznek.

Kanada–Egyesült Államok döntő lesz a karcfalvi jégkorong világkupán

Az elődöntőkben Románia szoros meccset játszva kapott ki az Egyesült Államok gárdájától, Kanada pedig végig vezetve magabiztosan győzte le a szlovákiai együttest. A tornán legfiatalabb, és egyetlen közös edzés nélkül érkező magyar válogatott a hetedik helyért léphet jégre Csehország ellen.

Egyetemi Jégkorong Világkupa, elődöntő:

Egyesült Államok–Románia 3–2 (2–0, 1–1, 0–1).

Gólszerzők: Dakota Bohn, Jabob Kalandyk és Brendan West, illetve Gecse Olivér és Márton Koppány. Szlovákia–Kanada 2–6 (0–2, 2–1, 0–3). Gólszerzők: Erik Smolka és Richard Novodomec, illetve Matteo Digiulio, Drew Carter, Jakob Siebenga, Davis Sheldon, Hollander Thompson és Brad Fortin.

Alsóházi rájátszás: Magyarország–Lengyelország 2–3 (1–1, 0–0, 1–2).

Gólszerzők: Trozsák Ádám és Antal Barnabás, illetve Vaszilij Jeraszov 2 és Filip Sienkiewicz. Svédország–Csehország 5–4 (1–1, 2–2, 2–1).

Gólszerzők: Gustav Silleström, Jakob Nyberg, Lukas Ljungblom, Max Wedjesjö és Hugo Klippfors, illetve Václav Židek 2, Jaroslav Pavlas és Pavel Husarik.

A szerdai helyosztók programja 9.30-tól Magyarország–Csehország (a 7. helyért) 13 órától Lengyelország–Svédország (az 5. helyért) 16.30-tól Románia–Szlovákia (bronzmérkőzés) 20 órától Egyesült Államok–Kanada (döntő).

Egy mérkőzésre a belépőjegy 25 lejbe kerül, a gyerekjegy pedig 15 lej. A négy mérkőzésre szóló napijegy ára 50 lej, a gyermekeknek pedig 30 lejért lehet napijegyet váltani. Belépőket interneten a bilete.ro felületen lehet váltani, de a helyszínen, a mérkőzések előtt is meg lehet vásárolni.

Forrás: Kanada–Egyesült Államok döntő lesz a karcfalvi jégkorong világkupán